expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


VW značka: vznik, historie, modely, současnost a budoucnost


Značka Volkswagen je známá svými ikonickými modely, včetně známého VW Beattle, ale její bohatá historie je tvořena i obdobím druhé světové války a jinou, než automobilovou produkcí. Společnost od svého vzniku urazila dlouhou cestu a zanechala na ní nesmazatelnou stopu inovacemi, praktičností i vizionářskými pohledy.



Založení a vznik značky Volkswagen a její historie

Volkswagen se stal jednou z nejikoničtějších automobilových značek na světě s to i své kořeny, které má v Německu ve 30. letech 20. století. Automobilka byla založena v roce 1937 za účelem výroby dostupného a spolehlivého vozidla.

V jejím začátcích bylo propojení mezi tehdejší vládou, která chtěla představit univerzální auto dostupné pro běžné německé občany. Prvním modelem, který vyšel z výrobních linek, byl Volkswagen Beetle. Vyznačoval se jednoduchým a funkčním designem a doslova symbolizoval název „Volkswagen“, což znamená „lidové auto“.

V 60. a 70. letech 20. století značka rozšířila své portfolio o další modely, které již dosáhly mezinárodního úspěchu a staly se pojmem, například jako VW Transporter. To vše bylo dáno tím, že značka se zaměřila na inovace a spolehlivost.

Přestože byla automobilka vždy tradičním tahounem v oblasti spalovacích motorů, v reakci na environmentální normy se začala stále více orientovat i na elektrická auta.

Dnes představuje VW více, než jen výrobce automobilů. Je to symbol technologické inovace a ekologické odpovědnosti, přičemž se snaží formovat budoucnost osobní a komerční dopravy. S kořeny v minulosti a zaměřením na budoucnost je tato německá značka jednou z nejvýznamnějších v současném automobilovém průmyslu.

Výroba během války, první brouk a další modely

Během 2. světové války značka prošla výraznými změnami, jelikož její výrobní zařízení byla přeorientována na potřeby válečného úsilí. V tomto období se hlavní závod ve Wolfsburgu zaměřil na výrobu vojenských vozů, včetně verze VW Beattle, která byla používána německou armádou díky své odolnosti a terénní schopnosti.

Po válce a pod správou Spojených států se později v rámci západoněmecké zprávy značka rychle transformovala a začala masově vyrábět nový VW Beetle a to pod označením Typ 1. Model se stal populárním na mezinárodních trzích a symbolizoval obnovu.

V následujících desetiletích společnost Volkswagen rozšířila své portfolio o další modely a to tak, aby pokryla potřeby zákazníků z různého spektra.

V 70. letech byl představen model hatchback Golf, který se stal jedním z nejprodávanějších automobilů všech dob. Dalšími významnými modely, které následovaly, byly Passat, Polo a Touran, které cílily na použití ve městě, mimo něj i pro rodinu.

Každý z těchto modelů přispěl k reputaci značky jako výrobce kvalitních, spolehlivých a cenově dostupných vozů. Právě kombinace technické preciznosti, odolnosti a dostupné ceny byla to, co posouvala VW v očich zákazníků výše. Platilo to nejen doma, ale i v zahraničí, například i na trzích v USA a Británii.

Aktuální nabídka? Vedou Golf, Passat, Arteon a Touareg

Aktuální nabídka značky je stejně pestrá, jako ta historická. Mezi modely, které svým segmentům dominují nejvíce, patří Golf, Passat, Arteon a Touareg. Tyto modely reprezentují širokou škálu automobilových možností, od kompaktních vozů po luxusní nebo SUV, což umožňuje značce oslovit různé skupiny zákazníků.

Model Golf pokračuje ve své roli jako ikona mezi kompaktními vozy, která se vyznačuje skvělou kombinací efektivity a technologického vybavení. Je oblíbený díky své spolehlivosti a také speciálním sportovním verzím motorů.

Passat, který je zase znám svým komfortem, zdomácněl v segmentu středně velkých sedanů. Jeho prostorný interiér a pokročilé bezpečnostní funkce z něj dělají vynikající volbu pro firemní zákazníky i rodiny. Arteon zastupuje prémiový segment značky, přičemž nabízí vysoký standard luxusu, designu a výkonnosti.

Právě s jeho stylovým designem a vysokou úrovní vybavení je Arteon určen zejména pro ty, kteří hledají něco víc a to jak v pohodlí, tak v zaujetí okolí.

Touareg, největší SUV v nabídce Volkswagen, zdůrazňuje svoji pozici v luxusním segmentu s vysokým výkonem, robustností a stejně tak i technologickým vybavením, které uspokojí i ty nejnáročnější požadavky na pohodlí a bezpečnost.

Závěrečné shrnutí a porovnání plusů a minusů VW

Značka Volkswagen si po desetiletí udržuje pozici jednoho z lídrů na globálním automobilovém trhu. Jako každá značka i Volkswagen má své plusy a minusy. Mezi hlavní výhody značky patří její schopnost inovovat a přizpůsobovat se technologickým trendům, ale zároveň důsledné dbání na tradici preciznosti.

Modely jako Golf a Passat jsou známé svou spolehlivostí, výkonem a dlouhou životností, což činí z těchto vozů ideální volbu pro běžné spotřebitele. V Evropě je značka stále více považována i za lídra v oblasti environmentální udržitelnosti.

Na druhou stranu, Volkswagen čelil i reputačním škodám v důsledku emisního skandálu. To ukázalo slabiny v důvěryhodnosti značky. Platí také, že i když nabízí vozidla vysokého standardu, některá mohou být cenově méně dostupnější oproti konkurenci. Konzervativní design a tradice mohou být také pro někoho minusem.

Přesto Volkswagen zůstává silným hráčem na automobilovém trhu a to díky své schopnosti nabízet kvalitní vozidla s nadprůměrnou hodnotou.

Je známo, že auta VW si udržují stabilně a dlouho svoji hodnotu, jsou spolehlivá, mají precizní zpracování, konstrukčně jsou dotažena do posledního detailu a v nabídce značky jsou modely prakticky pro jakýkoli účel a to činí značku oblíbenou.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku